Aardappelpartjes met Turkse puntpaprika

Foto Cathy Van de Moortele

Je vindt ze meestal voorverpakt per 8 stuks ofzo, in de Turkse supermarkt. Ik heb het over de lichtgroene, Turkse puntpaprika's. Ze doen het goed in salades maar ook in deze ovenschotel. Iets bitterder van smaak dan de rode variant, maar wel tof om eens iets anders te eten. Ik hou van de combinatie met de aardappelen en de uien.

Wat hebben we nodig:
  • 4 kleine, vastkokende aardappelen, gewassen
  • 2 uien, gepeld en in 4 gesneden
  • 4 Turkse puntpaprika's, schoongemaakt en ontpit
  • olijfolie
  • peper van de molen 
  • zout
  • Aleppo peper (pul biber)
  • platte peterselie, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Zet een ovenschaal klaar die groot genoeg is om alle ingrediënten te bevatten in één laag.
  • Halveer de aardappelen en snij elke helft in 3 parten.
  • Leg de aardappelen en de uien in de ovenschaal.
  • Snij de puntpaprika's middendoor en snij ze dan in delen. Leg ze bij de aardappelen en de uien.
  • Besprenkel alles met olijfolie.
  • Kruid met peper, zout, Aleppo peper en een deel van de peterselie.
  • Hussel alles goed door elkaar met je handen en schuif de schaal voor 50 - 60 min in de oven.
  • Halverwege de baktijd kan je alles eens omscheppen.
  • Werk af met extra peterselie.
TIP:

Je kan ook nog gehalveerde kerstomaatjes toevoegen.


Reacties