Witlofsoep met grijze garnaaltjes

Foto Cathy Van de Moortele

Klaar voor een herfstsoepje? Grijze garnalen, onze Belgische trots, samen met het witte goud, nog meer Belgische trots. Perfecte combo dus. Ik maak deze romige soep in mijn soupmaker maar je kan uiteraard ook gewoon soep op het fornuis maken. 
Zorg dat je bouillon heet is, voor je hem toevoegt aan de soupmaker, de soep zal nog eens zo romig zijn achteraf.

Wat hebben we nodig:

  • olijfolie
  • 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
  • zout
  • 2 - 3 dikke pijlen witlof, schoongemaakt en grof gesnipperd
  • 1 l (verse) kippenbouillon, heet
  • 200 ml room
  • peper van de molen
  • grijze garnaaltjes, gepeld
  • platte peterselie, gesnipperd

Hoe gaan we te werk:

  • Laat wat olijfolie opwarmen in de soupmaker.
  • Voeg de gesnipperde sjalotjes toe en fruit ze zachtjes aan, zonder ze te laten kleuren.
  • Kruid met zout.
  • Voeg het gesnipperde witlof toe en fruit dat ook even mee.
  • Overgiet het witlof met de hete bouillon en de room.
  • Kruid met peper van de molen.
  • Kies voor 4 pers en de smooth setting, zodat je soep gemixt en fluweelzacht is na afloop van het programma.
  • Laat de soupmaker zijn werk doen.
  • Verdeel de soep over 4 kommen en werk af met garnaaltjes en platte peterselie.

TIP:

Heb je geen sauteerfunctie op je soupmaker? Fruit de sjalotjes en het witlof dan niet aan.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties