Spaghetti caprese

Foto Cathy Van de Moortele

De zomer is de periode voor caprese salades: mozzarella, tomaat en geurige basilicum. Dat zijn de drie ingrediënten die we vandaag nodig hebben voor dit pastagerecht. Ik heb moussarella in huis gehaald, het broertje van de beter gekende burrata. Je kan ook gewone mozzarella gebruiken, maar het gerecht zal niet zo romig worden in dat geval. Burrata heeft een kern van room, moussarella bevat dan weer ricotta binnenin. Precies wat ik wou!

Wat hebben we nodig:

  • verse pasta, op basis van 100 gr ei, 100 gr semola en 100 gr "00" pastabloem
  • olijfolie
  • 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, gepeld en geperst
  • stuk rode chili peper, fijngesnipperd
  • verse basilicum, gescheurd
  • 50 ml witte wijn
  • 400 gr lange kerstomaten, gehalveerd
  • zout
  • peper van de molen
  • 2 moussarella's, uitgelekt op keukenpapier
  • extra basilicum voor de afwerking

Hoe gaan we te werk:

  • Maak de verse pasta volgens het recept. Laat het deeg 30 min rusten in een ziploc zakje.
  • Laat wat olijfolie warm worden in een diepe hapjespan.
  • Fruit het sjalotje glazig op medium warmte.
  • Voeg de knoflook en chili peper toe en fruit even mee.
  • Meng de basilicum onder de sjalotjes.
  • Blus met de witte wijn en laat die praktisch uitkoken.
  • Voeg de tomaatjes toe en laat die helemaal zacht worden tot een saus.
  • Kruid met zout en peper.
  • Ondertussen kook je de pasta al dente.
  • Voeg de gare pasta toe aan de saus, samen met een pollepel van het pastakookvocht.
  • Meng goed onder de saus, gebruik hiervoor een keukentang.
  • Scheur de moussarella's boven het gerecht en roer de kaas onder de pasta. Je zal zien dat hij mooi wegsmelt.
  • Verdeel de inhoud van de pan over 2 borden.
  • Werk af met extra basilicum.

TIP:

Moussarella kan je vinden bij Jumbo, in de rayon van de mozzarella en burrata.

Foto Cathy Van de Moortele




Reacties