Macaroni met tomatensaus
Foto Cathy Van de Moortele |
Eenvoudiger kan het echt niet. Dit poepsimpele pastagerecht moet iedereen gewoon eens maken. Het is zo makkelijk en je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig. Vaak heb je die gewoon al in de kast. Gewoon doen dus!
Wat hebben we nodig:
- olijfolie
- 3 teentjes knoflook, gepeld en geperst
- 1 blik tomatenblokjes van een goed merk
- 40 gr tomatenpuree (of paprikapuree, als je dat in huis hebt)
- 150 ml water, heet
- peper van de molen
- zout
- gedroogde oregano
- enkele chilivlokjes
- 200 gr macaroni of korte pasta
- verse oregano
Hoe gaan we te werk:
- Zet een pot met ruim, gezouten water op het fornuis en warm die alvast op.
- Laat wat olijfolie warm worden in een kookpot.
- Fruit de knoflook aan, zonder hem te laten kleuren.
- Voeg de tomatenblokjes toe aan de knoflook.
- Roer de tomatenpuree los in het hete water en voeg het toe aan de saus.
- Kruid met peper, zout, gedroogde oregano en chili.
- Laat de saus mooi indikken en smaak ontwikkelen.
- Ondertussen kook je de pasta al dente.
- Schep de gare pasta bij de saus en meng alles onder elkaar.
- Werk af met verse oregano blaadjes.
TIP:
Rasp naar believen kaas boven deze macaroni.
Vervang de tomatenblokjes in blik door 2 grote verse tomaten. Rasp die grof en voeg ze toe aan de pan.
Reacties