Tortilla de atún

Foto Cathy Van de Moortele

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe lunchideetjes en de inspiratie blijft komen. Toen ik bij de schoonheidsspecialiste mijn nagels in een nieuwe kleur liet zetten, kwam de lunch ter sprake. Julie was van plan een croque met brie en appel te maken. Heerlijk! Wat een goed idee! Ze vroeg wat ik zou eten en ik zei dat ik 's morgens al mijn lunch gemaakt had, gezien ik die middag bij haar kwam voor de verzorging. Het is een tortilla de atún geworden. Een beetje zoals een aardappeltortilla maar dan zonder de aardappelen en met tonijn. Superleuk om te maken en ideaal als koude lunch. Ik hou van dit soort eten, het maakt me blij en het geeft me een vakantiegevoel. Ga jij hem maken?

Wat hebben we nodig:

  • olijfolie
  • 1/2 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1/2 steel selder, in fijne brunoise gesneden
  • 1 rode puntpaprika, ontpit en in fijne brunoise gesneden
  • peper van de molen
  • zout
  • Aleppo peper (pul biber in de Turkse winkel)
  • platte peterselie, fijngesnipperd
  • 200 gr tonijn op olijfolie uit blik/bokaal (ik hou van de witte tonijn), uitgelekt
  • 4 eieren
  • scheutje room

Hoe gaan we te werk:

  • Laat wat olijfolie warm worden in een pan.
  • Fruit de uisnippertjes glazig.
  • Voeg de selder toe en fruit die even mee.
  • Voeg de paprika toe en bak mee tot alles zacht geworden is.
  • Kruid met peper, zout, Aleppo peper en peterselie.
  • Breek de tonijn en meng hem door de groentjes.
  • Zet de pan van het vuur.
  • Kluts 4 eieren in een kom met een scheutje room.
  • Kruid met peper en zout.
  • Voeg de inhoud van de pan toe aan de eieren en laat alles zo'n 15 min staan.
  • Doe wat extra olijfolie in de pan en laat de massa in de pan glijden op medium warmte.
  • Geef de tortilla de tijd om onderaan licht te kleuren.
  • Van zodra de randjes droger beginnen te worden, mag de tortilla omgedraaid worden.
  • Leg hiervoor een bord omgekeerd op de pan en draai dan de pan om, zodat de tortilla op het bord ligt.
  • Laat nu de tortilla weer in de pan glijden om de andere kant te bakken.
  • Met een silicone spatel stop je randjes van de omelet onder de eieren, zodat de tortilla mooi rond blijft.
  • Laat de tortilla afkoelen op een bord en snij hem daarna in punten.

TIP:

Kies je pan niet te groot, zodat de tortilla een zekere dikte heeft en niet zo dun is als een omelet. Ik gebruik hiervoor mijn kleine pan met een diameter van 24 cm.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties