Smashburger taco
Foto Cathy Van de Moortele |
We zien de smashburger taco regelmatig voorbij komen op TikTok: laten we er werk van maken! Ik heb medium size volkoren tortilla's in huis (kleiner was nog beter geweest, maar die had ik niet) en ik heb rundergehakt gekocht. Het lijkt me wel fijn om deze smashburger taco's op de Kamado te maken, maar bij mijn last minute beslissing, was daar geen tijd meer voor. In de pan lukt het ook prima, je moet er de rooksmaak van de BBQ maar bij denken.
Wat hebben we nodig:
- 400 gr rundergehakt
- peper van de molen
- zout
- Mexicaanse kruiden
- uienpoeder
- 4 medium (volkoren) wraps
- olijfolie
- 100 gr mozzarella, geraspt (of je neemt plakjes mozzarella)
- 1/4 Romeinse sla, fijngesnipperd
- 1/4 ui, gepeld, gehalveerd en in fijne ringen gesneden
- plakjes augurk
- dragonmayonaise
- Aleppo peper (pul biber)
Hoe gaan we te werk:
- Doe het gehakt in een kom en kruid het met peper, zout, Mexicaanse kruiden en uienpoeder naar smaak.
- Maak 4 gelijke porties van het vlees.
- Leg op elke wrap een portie vlees en duw het vlees met je vingers helemaal uit tot de grootte van de wrap.
- Zet een antikleefpan op het vuur en warm die op.
- Vet de pan een heel klein beetje in (er zit altijd voldoende vet in het vlees).
- Leg de eerste wrap met de vleeskant naar beneden in de pan.
- Zet een tweede pan (ik gebruik een gietijzeren pan) op de wrap en druk goed aan, zodat het vlees maximaal contact maakt met de onderste pan. Op deze manier kan het vlees mooi korsten.
- Draai de wrap om van zodra het vlees mooi gekorst is.
- Strooi 1/4 deel van de kaas over het vlees, voeg een klein scheutje water toe aan de pan en zet onmiddellijk een deksel op de pan. Zo kan de kaas mooi smelten.
- Schep de taco op je bord en beleg hem met sla, ui en augurk.
- Werk af met de dragon mayonaise en Aleppo peper voor extra pit.
TIP:
Je kan ook varkensgehakt of gemengd gehakt gebruiken, maar dan zal je smashburger zwaarder en vettiger zijn. Gebruik geen extra vetstof in je pan als je varkens- of gemengd gehakt gebruikt.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties