Mini worstenbroodjes

Foto Cathy Van de Moortele

Het mag gezegd: iedereen vindt deze mini worstenbroodjes toch gewoon superschattig? Leuk voor als er kindjes op bezoek komen, voor bij het aperitief (maar ook de volwassenen zullen ze mee pikken - hou de mannen vooral in de gaten). Serveer ze met je favoriete dipsausjes.

Wat hebben we nodig:

  • 1 verpakking Danerolles croissantdeeg
  • 6 frankfurters, uitgelekt
  • 1 ei, losgeklopt
  • toppings naar keuze (sesamzaad, maanzaad, gedroogde kruiden, ...)

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 190°C. Zet een bakplaat met bakpapier klaar.
  • Open de verpakking croissantdeeg door met je duimen op de stippellijn te drukken.
  • Rol het deeg uit.
  • Snij de driehoeken los van elkaar.
  • Snij elke driehoek in 3 smallere driehoeken.
  • Snij elke frankfurter in 3.
  • Leg op elke brede kant van de driehoeken een stukje frankfurter. Rol op.
  • Leg de mini worstenbroodjes op de bakplaat. Zorg dat het laatste stukje deeg onderaan ligt.
  • Bestrijk de broodjes met losgeklopt ei en bestrooi ze met je toppings.
  • Bak de worstenbroodjes 12 - 14 min of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Serveer de worstenbroodjes met je favo sausjes.

TIP:

Smeer op het croissantdeeg een dun laagje mosterd voor je het worstje er op legt.
Leg de worstjes op het deeg en strooi er wat geraspte kaas over voor je het dichtrolt.
De sesamzaadjes toast ik eerst in een droog pannetje, zodat ze al een kleurtje hebben. 

Foto Cathy Van de Moortele



Reacties