Romige dressing met Italiaanse kruiden

Foto Cathy Van de Moortele

De tijd van de slaatjes is weer aangebroken en daar hoort een huisgemaakte dressing bij. Een zuurtje, een zoetje, gedroogde en verse kruiden, het zoutige van de vers geraspte Parmezaanse kaas. Wat wil je nog meer?
Laat de dressing zeker 2u in de koelkast staan eer je hem gebruikt en daarna heb je voor enkele dagen een top dressing in huis voor al je slaatjes.

Wat hebben we nodig:

  • 60 ml witte wijnazijn
  • 75 ml olijfolie
  • 20 ml vers geperst citroensap
  • 60 gr mayonaise
  • 50 gr Griekse yoghurt
  • snuif lookpoeder
  • peper van de molen
  • zout
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • enkele chilivlokjes
  • 10 ml esdoornsiroop
  • 15 gr Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • verse bieslook, fijngesnipperd
  • verse basilicum, in fijne reepjes gesneden

Hoe gaan we te werk:

  • Ik recycleer graag de flessen van mijn pomodoro sauzen die ik online koop. Ze doen het prima voor dit soort gelegenheden. Een trechter met een brede vulmond en woppa: je bent vertrokken.
  • Meng alle ingrediënten in de fles, schroef het deksel er op en schudden maar!

TIP:

Ik hou van de mengeling van droge en verse kruiden.

Reacties