Dragonmayonaise

Foto Cathy Van de Moortele

In mijn kruidentuin groeit de dragon weelderig. Ik hou van dragon bij vis maar ook bij kip wordt dit geurige kruid gewaardeerd.
Een eenvoudige dragonmayonaise, die ik gemaakt heb voor mijn lauwwarme krieltjessalade, maar die het evengoed doet bij de BBQ.

Wat hebben we nodig:

  • 100 gr (zelfgemaakte) mayonaise
  • sap en zeste van 1/2 citroen
  • 1 teentje knoflook, gepeld 
  • 2 takken dragon, gerist
  • peper van de molen
  • zout

Hoe gaan we te werk:

  • Doe de mayonaise in een bokaaltje.
  • Voeg het sap en de zeste van 1/2 citroen toe.
  • Rasp de knoflook boven de mayonaise.
  • Hak de dragon fijn en voeg hem toe aan de mayo.
  • Kruid met peper en zout.
  • Meng goed door elkaar en zet de dragonmayonaise tot gebruik in de koelkast.

TIP:

Neem bio-citroenen als je de zeste wil gebruiken.

Reacties