Gemarineerde ontboute kippendijen in de oven

Foto Cathy Van de Moortele

Heb je al eens ontboute kippendijen gekocht? Dit vlees is sappiger dan de kipfilets die je gewend bent te kopen. Er zit nog wat vet op, maar de bouten zijn er al uitgehaald, wat het makkelijker maakt om het vlees te garen.
Masseer de marinade in het kippenvlees en laat de kip enkele uren afgedekt marineren in de koelkast. Neem een ovenschaal die net groot genoeg is om het vlees een plaatsje te geven, zeker niet groter.

Wat hebben we nodig:

  • 25 gr mosterd
  • 25 gr paprikapuree (of tomatenpuree)
  • sap van 1/2 citroen
  • 25 ml olijfolie
  • 1 teen knoflook, gepeld en geraspt
  • enkele chilivlokjes
  • verse thijm, gerist
  • peper van de molen
  • zout
  • 1 roze of rode ui, gepeld en gehalveerd
  • 500 gr ontboute kippendijen

Hoe gaan we te werk:

  • In een bokaaltje doe je de mosterd, paprikapuree, het citroensap en de olijfolie. Schroef het deksel op de bokaal en schud goed.
  • Voeg de look, chili, thijm, peper en zout toe en schud nogmaals.
  • Snij de gehalveerde uien in repen en doe de helft daarvan in een lichtjes ingevette ovenschaal, samen met de kip.
  • Verdeel de marinade over de kip en gebruik je handen om alles goed in te masseren.
  • Leg de rest van de uien op de kip. 
  • Dek af met plastic folie en zet de schaal voor enkele uren in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Bak de kip 25 min.

TIP:

Serveer een lauwwarme krieltjessalade met dragonmayonaise bij dit kipgerecht. Rooster enkele takjes trostomaatjes mee in de oven.
Vergeet niet om wat rustiek brood op tafel te zetten, om de braadsappen mee op te deppen.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties