Lauwwarme krieltjessalade

Foto Cathy Van de Moortele

Aardappelsalades zijn altijd een hit. Lauwwarme aardappelsalades zijn weer een different level. Ik plet de aardappeltjes een beetje na het garen, zodat ze de dressing nog beter opnemen. Ik heb gekozen voor de dragonmayonaise die je gisteren kon vinden op mijn blog. Heerlijk!

Wat hebben we nodig:

  • 450 gr krieltjes, gewassen
  • zout
  • 1 tak dragon, gerist
  • peper van de molen
  • 1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 recept dragonmayonaise
  • 1 eetlepel Poolse mosterd

Hoe gaan we te werk:

  • Stoom de krieltjes beetgaar boven gezouten water.
  • Giet de krieltjes uit op een bakblik en plet ze voorzichtig met de onderkant van een glas.
  • Hak de dragon fijn en strooi hem over de aardappeltjes in een kom.
  • Kruid met peper en zout.
  • Voeg het sjalotje, de dragonmayonaise en de Poolse mosterd toe en schep voorzichtig om.
  • Serveer meteen.

TIP:

De Poolse mosterd Francuska is een graantjesmosterd, maar niet zoals wij graantjesmosterd kennen. Het wordt ook wel mosterdkaviaar genoemd, deze mosterdzaadjes die opgelegd zijn in azijn. Deze mosterd kan je kopen in de Poolse supermarkt.
Stoom de krieltjes niet te lang. Als ze te zacht zijn, zal je puree hebben nadat je ze geplet hebt.
Je kan de pel van de krieltjes halen na het stomen, maar de schil is perfect eetbaar.

Reacties