Salade met tandoori kip, braambessen en mozzarella
Foto Cathy Van de Moortele |
Het leven hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn, je gerechten nog veel minder. Jullie zijn allemaal druk met werk, gezin, sociaal leven,... en dan heb je niet altijd zin om nog uren in de keuken te spenderen. De zon laat zich al weken van haar beste kant zien en slaatjes zijn dan de go to oplossingen.
Ik heb mijn Romeinse sla gerecycleerd in de moestuin, door het onderste deel wortel te laten schieten in een glas met water. Daarna heb ik de sla uitgeplant en enkele weken later kon ik ze alweer oogsten. Super toch?
Wat hebben we nodig:
- 4 kippenhaasjes
- tandoori kruiden
- olijfolie
- 1 Romeinse sla, schoongemaakt
- 1 zakje mini mozzarella bolletjes, uitgelekt
- 1 bakje braambessen (hou 6 braambessen apart)
- amandelschilfers, getoast in een droog pannetje
- 30 ml olijfolie
- 20 ml rode wijnazijn
- 6 braambessen, gemixt
- 25 gr mosterd
- 1 lepeltje Poolse Francuska mosterd (mosterdkaviaar) of een lepeltje graantjesmosterd
- peper van de molen
- zout
Hoe gaan we te werk:
- Stop de kippenhaasjes in een ziploc zakje en doe er de kruiden bij en een scheutje olijfolie.
- Sluit het zakje en masseer de kruiden in de kip door het zakje te kneden.
- Laat de kip 15 - 30 min marineren.
- Doe wat olijfolie in de pan en bak de kip mooi bruin en gaar.
- Verdeel de Romeinse sla in hapklare stukken en verdeel ze over 2 borden.
- Snij de kippenhaasjes in 2 en schik ze tussen de sla.
- Verdeel de bolletjes mozzarella over de salade.
- Werk af met verse braambessen en getoaste amandelschilfers.
- Dresseer de salade met een scheutje olijfolie.
- Maak de dressing door de olijfolie te mengen met de wijnazijn, de gemixte braambessen en de mosterd. Kruid met peper en zout. Schep de Poolse mosterd door de dressing, zodat de mosterdzaadjes niet gemixt zijn.
- Druppel de dressing over de salade en geef de resterende dressing erbij.
TIP:
De dressing kan je op voorhand maken. De salade serveer je Ă la minute.
Voorzie een lekker en vers rustiek brood bij deze salade.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties