Fregola met airfryer zalm

Foto Cathy Van de Moortele

De airfryer staat hier nu al enkele maanden op de kast. Ik gebruik hem verschillende keren per week en zeker als ik zalm wil klaar maken. Zo snel klaar en zo sappig!
Fregola deze keer, romig door de toevoeging van kokosmelk (don't worry, je proeft de kokos nauwelijks) en een toffe optie voor bij de zalm.

Wat hebben we nodig:

  • olijfolie
  • 45 gr sjalot, gepeld en fijngesnipperd
  • peper van de molen
  • zout
  • zoet paprikapoeder
  • 150 gr kerstomaatjes, gehalveerd
  • 30 ml witte wijn
  • 180 gr fregola
  • 120 ml bouillon naar keuze
  • 1 blik kokosmelk
  • 2 zalmfilets
  • verse kruiden, gesnipperd

Hoe gaan we te werk:

  • Laat wat olijfolie warm worden in een diepe hapjespan.
  • Fruit het sjalotje glazig.
  • Kruid met peper, zout en zoet paprikapoeder.
  • Voeg snel de tomaatjes toe, zodat het paprikapoeder niet bitter wordt.
  • Laat de tomaatjes zacht worden.
  • Blus met de witte wijn en laat die praktisch uitkoken.
  • Roer de fregola door de tomaatjes en giet de bouillon erbij.
  • Warm goed door.
  • Voeg de kokosmelk toe en warm goed door.
  • Verminder het vuur naar medium en laat de fregola garen. Het vocht zal nagenoeg allemaal opgenomen zijn.
  • Roer af en toe zodat er niets kan aanbranden.
  • Ondertussen verwarm je de airfryer op 200°C.
  • Bestrijk de vis aan beide zijden met olijfolie.
  • Kruid met peper, zout en paprikapoeder.
  • Leg de gekruide zalm in het mandje en gaar zo'n 7 min. Check af en toe. De gaartijd is afhankelijk van de dikte van de zalm.
  • Strooi de kruiden over de fregola en schep ze er kort onder.
  • Serveer de zalm op de fregola.

TIP:

Je kan ook parelcouscous gebruiken ipv fregola.
Fregola is een ronde pastasoort, gemaakt van semola en geroosterd in de oven.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties