Radijsjes salade
Foto Cathy Van de Moortele |
Ze zijn er weer: pittige radijsjes! Pittig en fris en ideaal voor een salade.
Wat hebben we nodig:
- 1 bundel radijsjes, schoongemaakt
- 1 steel bleekselderij, schoongemaakt en in fijne maantjes gesneden
- platte peterselie, fijngesnipperd
- witte wijnazijn
- 1 klein sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
- 1 koffielepel mosterd
- snuifje zout
- peper van de molen
- olijfolie
- Parmezaanse kaas
Hoe gaan we te werk:
- Snij de radijsjes in hele dunne plakjes en doe ze in een kom.
- Voeg de selder en peterselie toe. Schep om.
- Maak de dressing van de wijnazijn, sjalotsnippers, mosterd, zout, peper van de molen en olijfolie.
- Druppel de dressing over de groentjes.
- Kies een mooi ovaal bord om de salade op te serveren.
- Schaaf krullen Parmezaanse kaas over de radijsjes.
- Laat de salade 15 min staan op kamertemperatuur.
- Serveer.
TIP:
Kies radijsjes in verschillende kleuren als je die kan krijgen, het maakt het alleen maar leuker.
Reacties