Radijsjes salade

 

Foto Cathy Van de Moortele

Ze zijn er weer: pittige radijsjes! Pittig en fris en ideaal voor een salade. 

Wat hebben we nodig:

  • 1 bundel radijsjes, schoongemaakt
  • 1 steel bleekselderij, schoongemaakt en in fijne maantjes gesneden
  • platte peterselie, fijngesnipperd
  • witte wijnazijn
  • 1 klein sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 koffielepel mosterd
  • snuifje zout
  • peper van de molen
  • olijfolie
  • Parmezaanse kaas

Hoe gaan we te werk:

  • Snij de radijsjes in hele dunne plakjes en doe ze in een kom.
  • Voeg de selder en peterselie toe. Schep om.
  • Maak de dressing van de wijnazijn, sjalotsnippers, mosterd, zout, peper van de molen en olijfolie.
  • Druppel de dressing over de groentjes.
  • Kies een mooi ovaal bord om de salade op te serveren.
  • Schaaf krullen Parmezaanse kaas over de radijsjes.
  • Laat de salade 15 min staan op kamertemperatuur.
  • Serveer.

TIP:

Kies radijsjes in verschillende kleuren als je die kan krijgen, het maakt het alleen maar leuker.

Reacties