Spaghetti met witte asperges

Foto Cathy Van de Moortele

Er waren nog enkele sous-vide gegaarde witte asperges over en die kon ik niet verloren laten gaan natuurlijk. Ik maak ook altijd voldoende verse pasta voor 2 of 3 dagen. Je hoort het al: mijn lunch was snel klaar.

Wat hebben we nodig:

  • olijfolie
  • 1/2 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
  • een stukje rode chili peper, fijngesnipperd
  • 4 gegaarde asperges, in hapklare stukken gesneden
  • klontje boerenboter
  • peper van de molen
  • zout
  • 30 ml witte wijn
  • enkele takjes jonge thijm, gerist
  • spaghetti voor 1 persoon
  • Parmezaanse kaas

Hoe gaan we te werk:

  • Zet een pot met ruim, gezouten water op het fornuis en warm die alvast op.
  • In een diepe hapjespan, doe je wat olijfolie. Warm die op.
  • Fruit het sjalotje glazig op medium warmte. Laat het sjalotje niet kleuren.
  • Voeg de chili toe en fruit even mee.
  • Doe de asperges in de pan, met een klontje boter en bak ze op iets hoger vuur tot ze lichtjes kleuren.
  • Ondertussen gaar je de spaghetti al dente.
  • Kruid de asperges met peper en zout.
  • Blus met witte wijn en laat die praktisch uitkoken.
  • Strooi de thijmblaadjes over de asperges en voeg de al dente gegaarde spaghetti toe, samen met een pollepel pastakookvocht.
  • Warm alles nog eens goed door.
  • Neem de pan van het vuur en rasp er naar believen Parmezaanse kaas boven. De kaas zal de saus helpen binden.

TIP:

Als je geen sous-vide stick hebt, kan je de asperges uiteraard ook garen zoals jij dat gewend bent.

Reacties