Spaghetti met witte asperges
Foto Cathy Van de Moortele |
Er waren nog enkele sous-vide gegaarde witte asperges over en die kon ik niet verloren laten gaan natuurlijk. Ik maak ook altijd voldoende verse pasta voor 2 of 3 dagen. Je hoort het al: mijn lunch was snel klaar.
Wat hebben we nodig:
- olijfolie
- 1/2 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
- een stukje rode chili peper, fijngesnipperd
- 4 gegaarde asperges, in hapklare stukken gesneden
- klontje boerenboter
- peper van de molen
- zout
- 30 ml witte wijn
- enkele takjes jonge thijm, gerist
- spaghetti voor 1 persoon
- Parmezaanse kaas
Hoe gaan we te werk:
- Zet een pot met ruim, gezouten water op het fornuis en warm die alvast op.
- In een diepe hapjespan, doe je wat olijfolie. Warm die op.
- Fruit het sjalotje glazig op medium warmte. Laat het sjalotje niet kleuren.
- Voeg de chili toe en fruit even mee.
- Doe de asperges in de pan, met een klontje boter en bak ze op iets hoger vuur tot ze lichtjes kleuren.
- Ondertussen gaar je de spaghetti al dente.
- Kruid de asperges met peper en zout.
- Blus met witte wijn en laat die praktisch uitkoken.
- Strooi de thijmblaadjes over de asperges en voeg de al dente gegaarde spaghetti toe, samen met een pollepel pastakookvocht.
- Warm alles nog eens goed door.
- Neem de pan van het vuur en rasp er naar believen Parmezaanse kaas boven. De kaas zal de saus helpen binden.
TIP:
Als je geen sous-vide stick hebt, kan je de asperges uiteraard ook garen zoals jij dat gewend bent.
Reacties