Sperzieboontjes met wortel en champignons

Foto Cathy Van de Moortele

De koelkast uitruimen voor je boodschappen gaat doen, levert vaak inspiratie op voor bijgerechten. Dit pannetje vol lekkers bijvoorbeeld. Ik at het als avondmaal en het smaakte me echt. Vaak heb je niet meer genoeg van één groente om er een gerecht van te maken en dan blijft het gewoon in de koelkast liggen. Maar wat als je van al die kleine groenteporties uit je voorraad, een groentenmix maakt? Dat dus.

Wat hebben we nodig:

  • 250 gr sperziebonen, schoongemaakt en in hapklare stukken gesneden
  • zout
  • 65 gr wortel, geschraapt en in gelijke plakjes gesneden
  • olijfolie
  • klontje boter
  • 1/4 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, gepeld en gesnipperd
  • 65 gr champignons, schoongemaakt en in plakken gesneden
  • peper van de molen
  • stukje rode chilipeper, ontpit en fijngesnipperd
  • verse groene kruiden, gesnipperd

Hoe gaan we te werk:

  • Stoom de boontjes garen boven gezouten water.
  • Stoom ook de worteltjes gaar boven gezouten water.
  • Doe een scheutje olijfolie en een klontje boter in een diepe hapjespan en laat die goed opwarmen.
  • Fruit het uitje glazig en voeg de knoflook toe. Laat de knoflook even mee bakken.
  • Strooi de champignons in de pan en laat ze mooi kleuren aan beide zijden.
  • Kruid met peper en zout en rode chili.
  • Voeg de boontjes en de worteltjes toe en schep goed om.
  • Strooi flink wat verse kruiden over de groentjes, schep nog eens om en dien op.

TIP:

Ook lekker met snijboontjes!


Reacties