Witte asperges sous-vide
Foto Cathy Van de Moortele |
Heel eenvoudig, warme asperges met boter en micro greens. Ik kan er zo van genieten, van het aspergeseizoen. Laten we afspreken dat we toch zeker wekelijks asperges eten. Op Moederdag verraste onze oudste dochter ons met een heerlijk bordje witte asperges met schelvis en peterselie aardappeltjes. Ze had er een lekker mosterdsausje bij gemaakt en dat is me bij gebleven.
Wat hebben we nodig:
- 8 AA witte asperges, schoongemaakt en geschild
- 50 gr boerenboter
- peper van de molen
- zout
- micro greens
- eetbare bloemetjes (Chinese bieslook)
Hoe gaan we te werk:
- Vul de sous-vide bak met voldoende water. Stel de temperatuur in op 85°C en de tijd op 45 min.
- Kruid de boter met peper en zout.
- Leg de asperges mooi naast elkaar in één rij in een vacumeerzak en leg er de gekruide boter op.
- Trek de zak vacuüm.
- Gaar de asperges.
- Haal de asperges uit de zak en droog ze op keukenpapier. Bewaar de gesmolten boter.
- Leg de asperges op twee lange borden en lepel er wat van de gesmolten boter over.
- Werk af met micro greens en eetbare bloemetjes.
- Geef de rest van de gesmolten boter er apart bij.
TIP:
Heb je geen sous-vide stick in huis? Gaar de asperges dan zoals jij dat gewend bent.
Haal je asperges bij een lokale kweker als je die in de buurt hebt, zodat ze kraakvers zijn. Ik heb het geluk dat ik maar 10 min moet rijden om de beste asperges in huis te halen: bedankt Bij Andries, voor jullie niet-aflaatbare inzet.
Foto Cathy Van de Moortele Heerlijke asperges voor moederdag bij onze dochter Lana |
Reacties