Spaghetti met tomatenroomsaus
Foto Cathy Van de Moortele |
Dit is weer zo'n makkelijk eenpersoonsgerechtje, voor als je alleen thuis bent en niet teveel energie wil stoppen in je maaltijd. Ik kan je wel verzekeren dat je bord leeg zal zijn.
Wat hebben we nodig:
- olijfolie
- 1 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook, gepeld en geraspt
- 30 ml witte wijn
- 250 ml salsa di pomodoro
- Aleppo peper of enkele chilivlokjes
- 6 blaadjes basilicum, gescheurd
- 100 gr spaghetti
- zout
- 50 ml room
Hoe gaan we te werk:
- Laat wat olijfolie opwarmen in een diepe hapjespan.
- Fruit de uisnippertjes glazig en voeg de knoflook toe. Laat die even meebakken.
- Blus met de witte wijn en laat die praktisch uitkoken.
- Giet de tomatensaus in de pan en warm ze mee op.
- Kruid met Aleppo peper en basilicum.
- Kook ondertussen de spaghetti beetgaar in ruim, gezouten water.
- Schep de al dente pasta bij de saus en voeg een pollepel pastakookvocht toe.
- Werk af met de room en warm nog even goed door.
TIP:
Gebruik niet teveel zout in je saus, als je pastawater al flink gezouten is.
Ik gebruik geen kaas in dit gerecht, maar ga je gang als jij daar wel zin in hebt.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties