Spinaziedip
Foto Cathy Van de Moortele |
De spinazie stond in de aanbieding. Ik eet ze niet alleen rauw in een salade, maar spinazie is zo'n dankbare groente. Ok, je hebt er heel wat van nodig als je ze warm wilt eten, want ze slinkt behoorlijk, maar als het 1 + 1 is, kan dat geen probleem zijn toch?
Zorg voor een smaakvol, rustiek brood bij deze spinaziedip. Voor mij is dit een zeer fijne lunch: fris, gezond, eiwitrijk en kleurrijk.
Wat hebben we nodig:
- 250 gr jonge spinazie, gewassen en uitgelekt
- 30 gr amandelstiften
- olijfolie
- klontje boter
- 1 grote ui, gepeld en gesnipperd
- peper van de molen
- zout
- 1 koffielepel Poolse graantjesmosterd (optioneel)
- 250 gr Griekse volle yoghurt
Hoe gaan we te werk:
- Neem een brede pan en doe er de spinazie in.
- Laat de spinazie slinken op een medium vuur.
- Laat de spinazie uitlekken en afkoelen.
- Rooster de noten in een droog pannetje. Zet ze aan de kant.
- Laat wat olijfolie en boter warm worden in een pan.
- Fruit de uisnipper tot ze glazig zijn.
- Kruid met peper en zout.
- Laat de uien verder bakken tot ze mooi gekaramelliseerd zijn.
- Roer de graantjesmosterd door de uien.
- Laat de uien afkoelen.
- Schep de volle yoghurt in een diep bord.
- Drizzle wat olijfolie over de yoghurt en kruid met peper en zout.
- Verdeel de spinazie en uien over de yoghurt. Schep om.
- Werk af met extra olijfolie en de geroosterde noten.
Foto Cathy Van de Moortele |
TIP:
Restjes van deze dip heb ik daags nadien op mijn toast gesmeerd. Heerlijk!
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties