Bloemkoolcurry

Foto Cathy Van de Moortele

Mijn vriendin kwam terug uit Thailand met tal van leuke spulletjes voor me. Ze is helemaal weg van Thailand en brengt er graag haar vakanties door. Ik ben er zelf nog nooit geweest, maar hou wel van de Thaise keuken. Haar zoon, die eigenaar en chef is bij Kwizien in Maldegem, deinst er ook niet voor terug om zijn gerechten eens een Aziatische toets te geven. 
Ik hou van curry's. Die eenpansgerechten krijgen de kans om veel smaak te ontwikkelen. Aardappelen die gegaard worden in een curry, zijn nog eens zo lekker. Vegetarische bloemkoolcurry, met aardappel en hardgekookte eieren. Doe je mee?

Wat hebben we nodig:

  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, gepeld en geraspt
  • 1 stuk gember, geraspt
  • 1 koffielepel chilipasta
  • 400 gr vastkokende aardappelen, geschild en in hapklare stukken gesneden
  • 1 koffielepel Thaise groene currypasta
  • 300 gr bloemkoolroosjes
  • 1 blik (400 ml) kokosmelk
  • zout
  • 2 hardgekookte eieren, gepeld en gehalveerd
  • 30 gr amandelstiften, geroosterd in een droog pannetje
  • verse koriander, gesnipperd

Hoe gaan we te werk:

  • Zet een pot met zware bodem op het vuur en warm hem op.
  • Laat de kokosolie opwarmen in de pot.
  • Fruit de uien tot ze lichtjes beginnen te kleuren.
  • Voeg de knoflook en gember toe en bak die even mee.
  • Roer de chilipasta door de uien.
  • Schep de aardappelblokjes door de uien, zodat ze helemaal bedekt zijn.
  • Bak de aardappelen zo'n 5 min mee en schep ze regelmatig om.
  • Voeg de currypasta toe en schep om.
  • De bloemkoolroosjes mogen in de pot. Wentel ze goed om en bak ze even mee.
  • Giet de kokosmelk in de pot en breng alles aan de kook.
  • Kruid met zout.
  • Zet een deksel schuin op de pot en zet het vuur op medium-laag.
  • Laat de curry zo'n 25 min zachtjes garen, tot de saus wat indikt en de aardappelen zacht zijn.
  • Leg de gehalveerde eieren in de curry met de dooiers naar boven en warm ze even op.
  • Werk af met geroosterde amandeltjes en verse koriander.

TIP:

Overdrijf niet met verse koriander, het kan al snel naar zeep gaan smaken.

Foto Cathy Van de Moortele



Reacties