Salade met gebakken paprika, tonijn en Apetina natuur
Foto Cathy Van de Moortele |
Ik hou ervan om restjes te verwerken tot salades. Je komt soms op verrassende ideeën en een nieuwe, volwaardige maaltijd gewoon met wat er in je koelkast staat. We hebben op het keukenwerkblad een "kippenpot" waarin we tafelresten bewaren voor... de gevederde dames in onze moestuin. Dat gaat dan meestal over groentenafval, een broodkorst, fijngemalen eierschalen. Perfect eetbare resten die gaan afgedekt de koelkast in. En niet zonder reden, dat kan je wel zien. Salade met gebakken paprika, tonijn en Apetina natuur voor twee!
Wat hebben we nodig:
- olijfolie
- 1 kleine ui, gepeld en in 4 gesneden
- 1/2 rode paprika
- 1/2 gele paprika
- aardappelkruiden
- croûtons
- zout
- 10 kerstomaatjes, gehalveerd
- 8 kalamata olijven
- 1 bokaaltje witte tonijn, uitgelekt (bonito del norte)
- 1 verpakking Apetina natuur, uitgelekt en in blokjes gesneden
- verse basilicum, in reepjes gescheurd
- peper van de molen
Hoe gaan we te werk:
- Laat een pan warm worden op het vuur.
- Doe er een bodempje olijfolie in en warm die mee op.
- Doe de uien in de pan en fruit ze even mee (maak alle laagjes van elkaar los).
- Snij de paprika's in repen en bak ze mee met de uien.
- Kruid met de aardappelkruiden.
- Gaar de uien/paprika's tot ze mooi zacht zijn en laat ze dan afkoelen op een bord.
- Bak de croûtons goudbruin in een pan met wat olijfolie. Kruid ze met een snuifje zout.
- Laat ze afkoelen.
- Doe de afgekoelde paprika/uien met de gehalveerde kerstomaatjes in een kom.
- Strooi er de olijven bij.
- Schep voorzichtig de stukken tonijn door de salade, zonder hem op te breken.
- Schep ook de blokjes Apetina erbij.
- Als laatste doe je er de croûtons bij, net voor je aan tafel gaat.
- Kruid met basilicum en peper van de molen.
- Verdeel de salade over 2 kommen.
TIP:
Je kan deze salade perfect meenemen naar het werk als lunch. Hou de croûtons dan wel apart.
Apetina natuur is een neutrale witte kaas, prima voor mensen die het bv niet zo hebben op de zoute feta kaas.
Reacties