Romeinse sla met ranch dressing en amandel
Foto Cathy Van de Moortele |
Gezien Romeinse sla vaak in verpakkingen per 2 stuks komen, moest ik na mijn Caesar salade van eerder deze week, nog een tweede recept bedenken. Deze salade is net zo lekker. Deze keer snijden we de sla in grove stukken en voegen we romigheid toe met de ranch dressing en crunch met de geroosterde amandelstiften.
Wat hebben we nodig:
- 1 Romeinse sla
- 2 eetlepels olijfolie
- sap van 1/2 citroen
- fleur de sel
- 60 gr volle Griekse yoghurt (10%)
- 40 gr mayonaise
- peper van de molen
- zout
- handvol verse groene kruiden, gesnipperd (bieslook, peterselie, dille)
- 20 gr amandelstiften, geroosterd in een droog pannetje
- bloemetjes van bieslook
Hoe gaan we te werk:
- Snij de onderkant van de Romeinse sla weg.
- Maak de blaadjes voorzichtig los en was ze in koud water. Droog de blaadjes.
- Snij de bladeren in grove stukken en doe ze in een grote kom.
- Klop de olijfolie los met het citroensap en giet het over de sla.
- Kruid met zout.
- Meng de yoghurt met de mayonaise in een kommetje.
- Kruid met peper en zout.
- Voeg de gesnipperde kruiden toe en meng goed.
- Verdeel de helft van de aangemaakte sla op een bord.
- Lepel er wat van de dressing over en strooi er de helft van de amandeltjes over.
- Bedek met de rest van de sla.
- Lepel ook hier weer een deel van de dressing over en strooi de rest van de amandeltjes over de sla.
- Strooi de blaadjes van bieslookbloemetjes over de salade.
TIP:
Serveer de rest van de dressing bij de salade.
Zet de onderkant van de sla, die je weggesneden hebt, in een glas met daaronder een bodem water. Zorg dat de onderkant van de sla het water net raakt. De sla zal in enkele dagen tijd alweer beginnen groeien.
Reacties