Salade burrata & aardbei

Foto Cathy Van de Moortele

Soms zoeken we het veel te ver. Deze salade is zo eenvoudig om te maken, dat je het nauwelijks een recept kan noemen. Maar ik wou jullie dit ideetje toch niet onthouden, gewoon omwille van de simplicity. Heel snel klaar, weinig ingrediƫnten en toch heel lekker.

Wat hebben we nodig:

  • 4 bladeren Romeinse sla, gewassen en gedroogd
  • 2 burrata's, uitgelekt op keukenpapier
  • 12 aardbeien, gespoeld en uitgelekt
  • peper van de molen
  • snuifje zout
  • granaatappelmelasse
  • olijfolie
  • 8 blaadjes verse munt, opgerold en fijngesneden

Hoe gaan we te werk:

  • Hak de Romeinse sla in grove stukken en verdeel ze over 2 borden.
  • Scheur over elk bord 1 burrata.
  • Halveer de aardbeien en verdeel ze over de 2 borden.
  • Kruid met peper en zout.
  • Spiraalsgewijs druppel je granaatappelmelasse en olijfolie over de salade.
  • Strooi de munt over de salade.

TIP:

Geef geroosterd zuurdesembrood of een ander lekker rustiek brood bij deze salade.
Je kan de granaatappelmelasse ook vervangen door balsamicostroop.

Reacties