Geroosterde worteltjes met Parmezaanse kaas
Foto Cathy Van de Moortele |
De laatste twee wortelen in de koelkast hebben een nieuwe bestemming gevonden! Ik ga ze roosteren in de oven tot ze helemaal zacht zijn en boordevol smaak zitten. Denk aan chili, paprika, knoflook en Parmezaanse kaas. Heerlijk toch! Je kan ze serveren met een dipsaus, maar ik vind ze gewoon prima zoals ze zijn.
Wat hebben we nodig:
- 2 grote, stevige wortelen, geschraapt
- 30 ml olijfolie
- enkele chilivlokjes
- 1 koffielepeltje zoet paprikapoeder
- snuif zout
- platte peterselie, gesnipperd
- 1 teen knoflook, gepeld en geraspt
- 40 gr Parmezaanse kaas, vers geraspt
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 200°C. Zet een bakplaatje klaar.
- Halveer de wortelen en snij ze daarna nog eens door. Snij ze in hanteerbare staafjes qua lengte.
- Doe de olijfolie in een kom met de chili, het paprikapoeder, zout, peterselie, knoflook en de helft van de kaas.
- Wentel de wortelstaafjes door deze marinade.
- Strooi de rest van de Parmezaanse kaas op je bakplaatje.
- Leg de gekruide wortelen dicht tegen elkaar aan, op de Parmezaanse kaas op de bakplaat.
- Rooster de wortelen 25 - 30 min in de hete oven.
- Schep de worteltjes op een rooster en laat ze een beetje afkoelen.
TIP:
Je kan dit ook met de stelen van broccoli doen.
Verwacht geen krokante groentjes want dat worden ze niet!
Reacties