Chocolade moelleux taart

Foto Cathy Van de Moortele

Chocolade moelleux zie je meestal in eenpersoonsporties. Vandaag maken we hem een beetje groter... alleen maar nog lekkerder.... Smeuïg, volle chocoladesmaak, rijk, decadent... een echte traktatie.
Zorg dat je een springvorm hebt met een diameter van 18cm. Een grotere vorm zal resulteren in een plat resultaat, wat je niet wilt. 

Wat hebben we nodig:

  • 120 gr fondant chocolade callets
  • 120 gr boter
  • 3 eieren
  • 100 gr fijne griessuiker
  • 20 gr amandelpoeder
  • 20 gr patisseriebloem
  • snuifje zout

Hoe gaan we te werk:

  • Bekleed een springvorm van 18cm met bakpapier. Vet het bakpapier en de zijkanten van de vorm in met een beetje boter en bestuif de vorm met bloem. Klop overtollige bloem weg.
  • Verwarm de oven voor op 140°C (boven/onderwarmte).
  • Smelt de chocolade met de boter. Ik gebruik hiervoor de smeltfunctie op stand 1, van mijn Stoves.
  • Klop de eieren tot een ruban met de suiker. Ga grondig te werk tot je een lichtgekleurde massa krijgt.
  • Meng de gesmolten chocolade door de ruban.
  • Zeef het amandelpoeder, de bloem en het zout boven het beslag en meng kort.
  • Giet het beslag in de vorm. Tik de vorm een paar keer tegen het werkblad, zodat er geen luchtbellen meer in het beslag zitten.
  • Bak de moelleux 35 - 40 min in de lauwwarme oven.
  • Laat de taart 5 min staan op een rooster.
  • Ontvorm de taart. 
  • Snij de taart in 6 punten en serveer.

TIP:

Bak de moelleux niet te lang, zodat hij nog een beetje wobbly is in het midden. De taart zal opstijven bij het afkoelen. Eet ze dus liefst lauwwarm.
Je kan het amandelpoeder ook vervangen door hazelnootpoeder of walnotenpoeder.
Een bolletje vanilleijs doet het ook super bij deze chocoladetaart.
Zorg dat je zeker bent dat niemand van je tafelgenoten een notenallergie heeft, voor je deze taart serveert.
Bewaar de taart in de koelkast. Haal hem zeker een uurtje op voorhand uit de koeling, zodat hij mooi zacht is voor je hem serveert.

Reacties