Worstenbroodjes in het wafelijzer

Foto Cathy Van de Moortele

Verloren Maandag! De dag waarop we volop gaan voor worstenbroodjes (ook al is daar in onze contreien geen sprake van, maar we doen heel graag mee). Wie eet er nu niet graag een worstenbroodje? Goed gekruid, knapperig bladerdeeg, beetje ketchup of mosterd erbij? 
Voor mijn Frifriwafel kocht ik ook een mal voor gevulde wafels. En omdat het niet altijd een zoete vulling moet zijn: hartige worstenbroodjes!
Laat het bladerdeeg in de koelkast liggen tot je de broodjes gaat vormen. Zo loop je niet het risico dat het bladerdeeg warm en onhandelbaar wordt.

Wat hebben we nodig:

  • olijfolie
  • 1 klein uitje, gepeld en fijngesnipperd
  • 500 gr gemengd gehakt
  • platte peterselie, fijngesnipperd
  • Aleppo peper
  • zout
  • 1 koffielepel graantjesmosterd
  • 1 pakje bladerdeeg vierkantjes (diepvries), ontdooid in de koelkast

Hoe gaan we te werk:

  • Laat wat olijfolie warm worden in een klein pannetje.
  • Fruit het uitje glazig.
  • Meng het gehakt met de peterselie, Aleppo peper, het zout, de graantjesmosterd en de gefruite uitjes.
  • Vorm 10 worstjes van deze vulling.
  • Voorzie het wafelijzer van de mal voor gevulde wafels en warm het op, op stand 8.
  • Leg op elk vierkantje bladerdeeg een worstje gehakt aan één zijde. 
  • Vouw de andere zijde over de vulling en druk de randen goed aan.
  • Leg telkens 2 worstenbroodjes in het wafelijzer.
  • Sluit het wafelijzer, draai het om en bak de broodjes zo'n 6 - 8 min of tot ze mooi bruin en krokant zijn.
  • Draai het wafelijzer halverwege de baktijd nog eens om.
  • Leg de broodjes op een rooster om een beetje af te koelen en serveer ze dan met mosterd en ketchup.

TIP:

Je kan deze broodjes op voorhand maken en koud opeten of weer even opwarmen in de oven.

Foto Cathy Van de Moortele




Reacties