Fudgy brownies met zoutvlokjes

Foto Cathy Van de Moortele

Zoet, chocolade en dan die zoutvlokjes, wat wil je nog meer? Dit is een dessert voor de echte chocoladeliefhebber. Strooi wat extra chocolade chunks over de brownie net voor hij de oven ingaat, je zal me dankbaar zijn.

Wat hebben we nodig:

  • 220 gr fijne griessuiker
  • 100 gr patisseriebloem
  • 70 gr pure cacao
  • 65 gr bloemsuiker
  • 115 gr boter, gesmolten
  • 2 eieren
  • 30 gr water
  • 100 gr chocolade chunks
  • zoutvlokjes

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Bekleed een ingevette vierkante bakvorm van 20x20cm met bakpapier. Vet ook het bakpapier in.
  • Meng de suiker met de bloem in een kom.
  • Zeef de cacao en bloemsuiker boven die kom en meng met een garde.
  • Klop de boter los met de eieren en het water en meng dit kort door de droge ingrediënten. Er mag geen bloem meer te zien zijn maar meng niet langer dan nodig.
  • Spatel 90 gr chocolade chunks door de massa.
  • Stort het dikke beslag in de vorm en effen het oppervlak met een spatel.
  • Strooi de rest van de chocolate chunks over de brownies.
  • Bak de brownies 45 min.
  • Haal de brownies uit de oven en strooi er enkele zoutvlokjes over.
  • Laat de brownies helemaal afkoelen.
  • Snij de brownies in vierkanten.

TIP:

De brownies stijven op tijdens het afkoelen.
Prik met een tandenstoker in het midden van de brownies. Er mag geen nat beslag meer op zitten, maar het mag ook niet te droog zijn, het is geen cake.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties