Crunchy komkommersalade
Foto Cathy Van de Moortele |
Misschien kijk ik al te veel uit naar de lente of zelfs de zomer, maar de laatste dagen heb ik steeds vaker zin in deze crunchy komkommersalade. Kies de snoepkomkommers (mini komkommers) en langwerpige kerstomaatjes en je kan er aan beginnen.
Ik heb het niet zo voor glibbere komkommerschijfjes. Vandaar deze andere manier van snijden. Deze salade heeft bij mij een boontje voor, omwille van de knapperigheid.
Wat hebben we nodig:
- 20 gr cashews
- 1/2 rode ui, gepeld en gehalveerd
- 5 snoepkomkommers, gehalveerd en diagonaal in stukken gesneden
- snuif zout
- 1 koffielepeltje suiker
- 150 gr kerstomaatjes, gehalveerd
- 1 eetlepel witte (of rode) wijnazijn
- 3 eetlepels olijfolie
- platte peterselie, gesnipperd
- enkele chilivlokjes
- peper van de molen
Hoe gaan we te werk:
- Laat een klein pannetje goed warm worden. Rooster de cashews tot ze geurig ruiken en hak ze daarna grof.
- Snij de rode ui fijn en doe die in een kom.
- Voeg de komkommers toe en bestrooi met zout en suiker.
- Voeg de tomaatjes toe.
- Schep alles goed om en laat dit 30 min staan.
- Werk af met de cashews, wijnazijn, olijfolie, peterselie, chilivlokjes en een draai van de pepermolen.
TIP:
Ideaal om mee te nemen naar het werk. Hou de cashews apart en strooi ze pas over de salade wanneer je gaat eten.
Je kan er nog proteïnen aan toe voegen: stukjes kip of feta bijvoorbeeld of hardgekookt ei.
Reacties