Airfryer ontboute kippendijen

Foto Cathy Van de Moortele

Ik koop graag ontboute kippendijen. Het vlees is sappiger dan dat van de kipfilets. Het leek me ideaal om deze in de airfryer klaar te maken, gezien je praktisch geen vetstof gebruikt. 
Zeer geslaagd als één van mijn eerste airfryer ervaringen.

Wat hebben we nodig:

  • 5 ontboute kippendijen
  • 1 koffielepel olijfolie
  • Mexicaanse kruiden
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en geraspt

Hoe gaan we te werk:

  • Spoel de kippendijen even onder koud, stromend water en dep ze daarna droog met keukenpapier.
  • Doe de kip in een kom en voeg de olijfolie toe.
  • Strooi de kruiden en de geraspte knoflook over de kip en masseer de kruiden in de kip.
  • Laat de kip zo'n 30 min staan.
  • Verwarm de airfryer 5 min voor op 180°C.
  • Leg de gemarineerde stukken kip in het mandje.
  • Bak de kip 20 min en draai halverwege de gaartijd de kip even om.

TIP:

Geen Mexicaanse kruiden in huis? Neem gewoon de kipkruiden die jij lekker vindt.


Reacties