Roggewangen met spinazieroom

Foto Cathy Van de Moortele

Je hebt allicht nog niet eerder gehoord over roggewangen of roggebollen. Je zal ze ook niet zo vaak tegenkomen. Je visboer weet echter wel waar je het over hebt: een bijzonder lekker stukje van de rog. Ze zijn niet altijd beschikbaar, dus probeer ze te bestellen als je zeker wilt zijn. Ik ben alvast fan van deze delicatesse! Binnenin zit een stukje bot, maar je kan er zo rond eten. De roggewangen zijn heel snel klaar en vragen niet veel werk.

Wat hebben we nodig:

  • 10 roggewangen, drooggedept met keukenpapier
  • peper van de molen
  • zout
  • (vloeiende) bloem
  • olijfolie
  • boerenboter
  • 1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
  • 250 gr verse, jonge spinazie, gewassen en gedroogd
  • 50 ml slagroom
  • sap van 1/2 limoen

Hoe gaan we te werk:

  • Kruid de roggewangen met peper en zout.
  • Doe de wangen in een ziploc zakje met een lepel bloem en schud goed.
  • Haal de bebloemde wangen uit het zakje en tik overtollige bloem weg.
  • Warm een pan goed op en laat er daarna wat olijfolie en boter warm in worden.
  • Bak de roggewangen mooi aan aan alle zijden.
  • Hou ze warm.
  • In een steelpannetje laat je wat olijfolie warm worden.
  • Fruit het sjalotje glazig en voeg daarna de spinazie toe.
  • Laat de spinazie slinken.
  • Kruid met peper en zout.
  • Cutter de spinazie glad.
  • Voeg de room toe en warm nog eens goed door.
  • Verdeel de spinazieroom over 2 diepe, verwarmde borden.
  • Leg in elk bord 5 roggewangen.
  • Verfris met het limoensap.

TIP:

Lekker met krokant stokbrood.
Is je spinazie al wat ouder en groter? Verwijder dan zeker de nerven.




Reacties