Linguine met tomatenbotersaus
Foto Cathy Van de Moortele |
Hier word ik dus zo blij van! Eenvoudig, maar oh zo lekker! De tomaten zijn nu niet echt in het seizoen maar ik kan het toch niet laten om kerstomaatjes te kopen, liefst aan een trosje. Haal een lekkere, ongezouten boerenboter (roomboter voor wie geen boerenboter kent) in huis, want dat wordt de showstopper van je gerecht. Let's do this!
Dit receptje is eentje om op te slaan en vaker te maken. Goodness!
Wat hebben we nodig:
- 100 gr boerenboter
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1 kg trostomaatjes, in 4 gesneden
- peper van de molen
- zout
- verse linguine, gemaakt van 100 gr ei, 100 gr semola en 100 gr "00" pastabloem
- platte peterselie, gesnipperd
- verse basilicum, gescheurd
- Parmezaanse kaas
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm een diepe hapjespan.
- Laat de boter warm worden in de pan.
- Fruit de uisnippers glazig, zonder ze te laten kleuren.
- Voeg de tomaatjes toe en laat ze op een medium vuur zacht worden en openbarsten.
- Help de tomaatjes een beetje door ze te pletten met een aardappelstamper.
- Kruid met peper en zout.
- Ondertussen gaar je de pasta in ruim, gezouten water, tot hij al dente is.
- Voeg de pasta toe aan de saus en voeg ook een halve pollepel pastakookvocht toe.
- Laat de pasta nog even verder garen in de saus.
- Werk af met peterselie en basilicum.
- Verdeel de pasta over 2 diepe kommen en rasp er volop Parmezaanse kaas over.
TIP:
Geen zin om zelf pasta te maken? Kies dan bv verse linguine uit het koelvak in de supermarkt of een goed merk gedroogde linguine.
Serveer pangrattato (gebakken broodkruim) over je pasta voor crunch en nog meer smaak. Zo maak jij zelf pangrattato: neem een snede brood van de vorige dag en cutter dat met de blaadjes van een takje rozemarijn. Het hoeft niet heel erg fijn te zijn. Laat wat olijfolie opwarmen in een pan en bak deze mengeling goudbruin. Voeg gesnipperde knoflook toe en bak die ook nog even mee. Laat de pangrattato uitlekken op keukenpapier en strooi hem naar believen over je pasta.
Reacties