Tulband cake
Foto Cathy Van de Moortele |
Een cake die iedereen eens moet gemaakt hebben: poepsimpel, weinig ingrediënten en resultaat gegarandeerd. Ontvorm de cake pas, nadat hij helemaal is afgekoeld. Gebruik je een silicone tulband? Spoel hem dan om met koud water en schud hem uit - je hoeft hem niet in te vetten. Een metalen vorm vet je in en bestuif je met bloem voor je hem vult met het beslag.
Wat hebben we nodig:
- 300 gr zelfrijzende bloem
- snuifje zout
- 3 eieren + 1 eierdooier
- 200 gr fijne griessuiker
- merg van 1 vanillestokje
- 100 gr melk, op kamertemperatuur
- 165 gr neutrale olie zoals zonnebloemolie
- bloemsuiker
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bereid je tulbandvorm voor en zet hem op een bakplaat.
- Meng de bloem met het zout en zet ze even aan de kant.
- Klop de eieren met de dooier op met de suiker en de vanille in de kom van de Kenwood. Gebruik daar de draadklopper voor.
- Klop voldoende, zodat de suiker helemaal opgelost is.
- Klop de bloem onder het beslag, afgewisseld met melk.
- Giet de olie in een dun straaltje geleidelijk aan bij het beslag en blijf goed opkloppen tot een glad beslag.
- Giet het beslag in de voorbereide vorm.
- Bak de cake 45 min.
- Laat de cake in de vorm volledig afkoelen op een rooster.
- Ontvorm de cake.
- Bestuif de afgekoelde vorm met bloemsuiker.
TIP:
Bewaar de cake tot 3 dagen op kamertemperatuur in een gesloten doos.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties