Tulband cake

Foto Cathy Van de Moortele

Een cake die iedereen eens moet gemaakt hebben: poepsimpel, weinig ingrediënten en resultaat gegarandeerd. Ontvorm de cake pas, nadat hij helemaal is afgekoeld. Gebruik je een silicone tulband? Spoel hem dan om met koud water en schud hem uit - je hoeft hem niet in te vetten. Een metalen vorm vet je in en bestuif je met bloem voor je hem vult met het beslag.

Wat hebben we nodig:

  • 300 gr zelfrijzende bloem
  • snuifje zout
  • 3 eieren + 1 eierdooier
  • 200 gr fijne griessuiker
  • merg van 1 vanillestokje
  • 100 gr melk, op kamertemperatuur
  • 165 gr neutrale olie zoals zonnebloemolie
  • bloemsuiker

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bereid je tulbandvorm voor en zet hem op een bakplaat.
  • Meng de bloem met het zout en zet ze even aan de kant.
  • Klop de eieren met de dooier op met de suiker en de vanille in de kom van de Kenwood. Gebruik daar de draadklopper voor.
  • Klop voldoende, zodat de suiker helemaal opgelost is.
  • Klop de bloem onder het beslag, afgewisseld met melk.
  • Giet de olie in een dun straaltje geleidelijk aan bij het beslag en blijf goed opkloppen tot een glad beslag.
  • Giet het beslag in de voorbereide vorm.
  • Bak de cake 45 min.
  • Laat de cake in de vorm volledig afkoelen op een rooster.
  • Ontvorm de cake.
  • Bestuif de afgekoelde vorm met bloemsuiker.

TIP:

Bewaar de cake tot 3 dagen op kamertemperatuur in een gesloten doos.

Foto Cathy Van de Moortele




Reacties