Hippe avocadotoast met pittige tomatenjam

Foto Cathy Van de Moortele

Ik hou van dit soort lunches, één grote toast met allerhande lekkers er op. Tomatenjam is zo makkelijk te maken en het is eens wat anders dan boter of mayonaise op je toast. Zorg dat je avocado dagrijp is (pluk het kroontje weg om de kleur van de binnenkant te zien: felgroen en niet bruin). 
Eitjes pocheren lukt het best met kakelverse eieren.

Wat hebben we nodig:

Hoe gaan we te werk:

  • Besprenkel het brood met olijfolie en bak het aan beide zijden goudbruin en krokant in de pan.
  • In een ander pannetje verwarm je wat olijfolie.
  • Bak de tomaatjes op medium-hoog vuur tot ze barsten.
  • Kruid met fleur de sel en chili en roer om.
  • Strooi de suiker over de tomaatjes en schep om.
  • Laat de jam indikken.
  • Koel af.
  • Besmeer de toast met de tomatenjam. Hij mag er goed dik op liggen (doe maar de hele portie).
  • Pel de avocado en snij hem in dunne plakjes. 
  • Schik de avocado op de toast en laat wat ruimte in het midden voor het eitje.
  • Pocheer het eitje en leg het op de toast.
  • Strooi de kruiden over de toast en geniet!

TIP:

Mijn favoriete manier om eitjes te pocheren, is sous-vide. Zet de bak met water klaar en verwarm hem tot 75°C. Laat het ei zachtjes in het water zakken en pocheer het 12 min. Met een schuimspaan haal je het ei uit het water. Breek het ei boven je bereiding zoals je een rauw ei zou breken. Klaar!

Reacties