Ventresca salade
Foto Cathy Van de Moortele |
Ook wel het buikspek van de tonijn genoemd: ventresca. Gladde, sappige stukjes tonijn uit blik. Een delicatesse die ik leerde kennen op mijn werk en die hier nu thuis graag gegeten wordt. Ik laat deze kleine fileetjes graag op hun originele formaat. Een fijne toevoeging aan een zomerse salade.
Wat hebben we nodig:
- 20 gr bruine amandelen
- 45 gr witte selder, in maantjes gesneden
- 120 gr komkommer, in stukjes gesneden
- 60 gr witte pitloze druiven, gehalveerd
- 1/4 rode ui, gepeld en fijngesnipperd
- 100 gr kerstomaatjes, gehalveerd
- 75 gr apetina witte kaas naturel, in blokjes gesneden
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- peper van de molen
- zout
- verse bieslook, gesnipperd
- 1 blikje ventresca van geelvintonijn, uitgelekt
- Aleppo peper
Hoe gaan we te werk:
- Rooster de amandelen in een droog pannetje op het vuur tot ze heerlijk ruiken. Hak ze doormidden en doe ze in een kom.
- Voeg de selder, komkommer, druiven, ui, tomaatjes en witte kaas toe.
- Doe de olijfolie met de azijn, peper en zout, bieslook in een flesje. Sluit het flesje en schud goed.
- Giet de dressing over de salade en schep om.
- Verdeel de ventresca over de salade, strooi er wat Aleppo peper over en dien gekoeld op.
TIP:
Heb je in jouw supermarkt een afdeling met Spaanse producten? Dan vind je daar zeker ventresca!
Reacties