Vanille chocolade cake

Foto Cathy Van de Moortele

Het blijft lekker, zo'n eenvoudige cake. Ik ben alleszins een grote liefhebber van cake die vers gebakken is... Doe jij er ook graag twee kleuren beslag in? Toen ik de foto van de marmercake van Chef Shane Smith zag, wist ik al meteen dat ik hem zou maken. Hij zag er precies uit zoals ik hem graag eet. Wat denk je zelf?

Wat hebben we nodig:

  • klontje boter
  • bloem
  • 125 gr olie voor warme bereidingen (koolzaadolie is een goeie optie)
  • 200 gr eieren (4 eieren)
  • 300 gr fijne griessuiker
  • 1 koffielepel vanillepasta
  • 225 gr patisseriebloem
  • snuifje zout
  • 10 gr bakpoeder
  • 125 gr melk
  • 20 gr pure cacao
  • 20 gr melk

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 150°C.
  • Vet een cakevorm van 1.8l in met wat boter en bestuif hem met bloem. Klop overtollige bloem uit de vorm.
  • Doe de olie met de eieren, suiker en vanillepasta in de kom van de Kenwood.
  • Klop het mengsel dik en romig.
  • Zeef de bloem met het zout en het bakpoeder. Je kan dit ook doen door er gewoon met een garde door te gaan.
  • Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte en mix tot een glad beslag.
  • Giet de melk bij het beslag en mix nogmaals.
  • Giet de helft van het beslag in een maatbeker.
  • Meng de cacao met de melk tot een glad papje. Mix dit chocoladepapje door het beslag dat nog in de Kenwoodkom zit.
  • Giet dit chocoladebeslag in een tweede maatbeker.
  • Neem in elke hand een maatbeker en giet de helft van beide porties beslag in de vorm, bv links geel en rechts bruin.
  • Wissel de bekers om van kant en giet nu de rest van het beslag in de cakevorm: op de gele laag komt nu een bruine laag en omgekeerd.
  • Met een mes ga je voorzichtig een keer door het beslag om het marmereffect te krijgen.
  • Schuif de vorm voor 60 - 70 min in de oven.
  • Laat de cake 5 min afkoelen in de vorm op een rooster.
  • Ontvorm de cake en laat hem verder afkoelen op je rooster.

TIP:

Je kan de vorm ook lichtjes invetten en dan bekleden met bakpapier dat je laat overhangen aan de lange zijden van de vorm, zodat je de cake netjes uit de vorm kan tillen na het bakken.

Reacties