Padrón pepers

Foto Cathy Van de Moortele

Als je ooit in Spanje bent geweest, heb je vast kunnen proeven van de Padrón pepers. Wees voorzichtig want heel af en toe (ik heb het nog niet meegemaakt) zit er een pikante tussen. Elk jaar opnieuw kijk ik uit naar deze zomerse lekkernij. Je vindt ze niet makkelijk in de winkels, dus kom je ze ergens tegen: meenemen die handel! Deze keer kon ik ze bestellen bij Crisp en wees gerust: ze staan nog eens op mijn lijstje voor mijn volgende bestelling.

Wat hebben we nodig:

  • Padrón pepers
  • olijfolie
  • Maldon zoutvlokjes

Hoe gaan we te werk:

  • Was de pepers onder koud, stromend water en droog ze zeer goed af in een handdoek. Vocht zal voor hevig spatten zorgen in de pan, je bent gewaarschuwd.
  • Zet een pan op het vuur, waar alle pepers in kunnen. Doe er een laagje olijfolie in en warm die zeer goed op, tot het net niet gaat roken.
  • Leg de pepers voorzichtig in de olie en zet meteen een deksel op de pan.
  • Schud af en toe met de pan, zodat de pepers aan alle zijden kleuren en zacht worden. Dit proces neemt niet langer dan 5 min in beslag.
  • Laat de Padrón pepers uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met de zoutvlokjes.
  • Ze zijn helemaal eetbaar, op het steeltje na. Zelfs de pitjes kan je opeten.

TIP:

Je kan het steeltje met de pitjes verwijderen en de pepers opvullen met een zachte, verse kaas. Gebruik hiervoor een spuitzak met klein, rond spuitmondje. 

Reacties