Giant chocolate chip cookie
Foto Cathy Van de Moortele |
Heb jij al ooit eens een giant chocolate chip cookie gebakken in een gietijzeren pan? Gewoon zalig! En nee, je hoeft niet te wachten tot hij afgekoeld is, je hebt mijn zegen! De chocolade is dan nog lekker lopend en met wat vers geklopte slagroom erbij, het perfecte dessert. Of dacht je aan nog een bolletje vanilleroomijs?
Wat hebben we nodig:
- 55 gr boerenboter, op kamertemperatuur
- 100 gr donkerbruine suiker
- 70 gr fijne griessuiker
- snuifje zout
- 1 ei
- 1 koffielepel vanillepasta
- 140 gr patisseriebloem
- 3 gr natriumbicarbonaat
- 150 gr + 30 gr chocolade callets van Callebaut
- Maldon zoutvlokjes
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 190°C. Zet een gietijzeren pan van 25cm diameter klaar.
- Klop de boter romig in de kom van de Kenwood. Gebruik hiervoor de K-klopper.
- Voeg de twee soorten suiker en het zout toe en klop tot een homogene massa.
- Voeg het ei en de vanille toe en meng nogmaals.
- Meng de bloem met het natriumbicarbonaat en voeg die toe aan de natte ingrediënten.
- Meng tot je geen bloem meer ziet.
- Strooi 150 gr van de callets bij het beslag en spatel ze erdoor.
- Verdeel dit beslag over de pan en gebruik een spatel om het beslag goed te verdelen.
- Strooi de 30 gr callets over het oppervlak en werk af met wat zoutvlokjes.
- Bak deze giant chocolate chip cookie 20 - 25 min en laat hem in de pan afkoelen op een rooster.
TIP:
Ik heb deze keer chocolade callets ipv chocolate chips gebruikt, omdat ze een stuk groter zijn en mooi wegsmelten in deze cookie. Je kan ook een goeie fondant chocolade grof hakken als je geen callets hebt.
Reacties