Merguez met gebakken paprika's
Foto Cathy Van de Moortele |
Wij houden op tijd en stond van merguez worstjes met couscous en gebakken paprika's. Eigenlijk moet ik zeggen: paprika's en uien, want die horen er uiteraard ook bij. Een heel makkelijk en snel klaar recept. Wie wil dat nu niet?
Wat hebben we nodig:
- olijfolie
- 4 (kippen)merguez, in hapklare stukken geknipt
- 1 ui, gepeld en in grove stukken gesneden
- 1 rode paprika, schoongemaakt en in stukken gesneden
- 1 groene paprika, schoongemaakt en in stukken gesneden
- zout
- peper van de molen
Hoe gaan we te werk:
- Zet een grote pan op het vuur en laat ze goed warm worden.
- Doe wat olijfolie in de warme pan en laat die ook opwarmen.
- Bak de worstjes tot ze goudbruin zijn aan alle zijden. Haal de worstjes uit de pan met een tang.
- Bak de uien in het resterende bakvet, dat nu vol smaak zit van de merguez.
- Voeg de paprika's toe en bak ze mee tot ze zacht zijn.
- Kruid met zout en peper.
- Voeg de worstjes weer toe en warm goed door.
TIP:
Couscous is zo makkelijk om te maken. Doe de rauwe couscous in een kom en overgiet met 2x zoveel heet water). Dek af met plastic of met een deksel. Laat de couscous 5 min wellen: klaar! Ik werk hem nog af met een klontje boter of wat olijfolie en peterselie.
Een familiegewoonte hier: couscous, met daarop flink wat Emmentaler vers geraspt en dan de paprika's/merguez er bovenop, zodat de kaas mooi wegsmelt.
Reacties