Amandelschelpen met brood
Foto Cathy Van de Moortele |
Je ziet ze niet zo vaak, dus wanneer ik de kans krijg, dan koop ik graag eens de Franse amandelschelpen. Ze hebben niet langer dan 4-5 min gaartijd op hoog vuur nodig (gaar ze echt niet langer, om te vermijden dat je rubber op je bord krijgt) en je kan al aan tafel. Ik had net een vers brood gebakken en twijfelde nog tussen vers gemaakte pasta of brood. Het is toch brood geworden. Genieten van de garnituurtjes uit de pot.
Wat hebben we nodig:
- 35 gr boter
- 1/2 ui, gepeld en in fijne brunoise gesneden
- 1 teen knoflook, gepeld en geperst
- een handvol platte peterselie, gesnipperd
- 75 ml witte wijn
- 500 gr amandelschelpen, gewassen
- peper van de molen
- zout
Hoe gaan we te werk:
- Zet een pot op het vuur en laat die warm worden.
- Smelt de boter in de warme pot en fruit de uisnippers glazig.
- Voeg de knoflook en peterselie toe en laat alles geurig worden.
- Blus met de witte wijn en zet het vuur hoog.
- Laat de witte wijn praktisch wegkoken en voeg de schelpen toe.
- Kruid met peper en zout, roer om en zet een deksel op de pot.
- Gaar de schelpen in 3-5 min op hoog vuur.
- Verwijder het deksel en serveer.
TIP:
De amandelschelpen heb ik besteld bij Crisp, uw online versmarkt aan huis. De schelpen zijn reeds gewassen. Open het emmertje bij levering en gooi het deksel weg. Zet de schelpen in de koelkast tot gebruik.
Reacties