Krieltjes uit de oven

Foto Cathy Van de Moortele

Hou jij ook zo van geroosterde aardappeltjes? Ik had een beetje teveel krieltjes in huis (misschien met opzet, wie zal het zeggen?) en besloot om ze in de oven te roosteren. Kook de krieltjes tot ze bijna gaar zijn en schuif ze daarna voor 45 min in een hete oven met kruiden en olie. Zalig! Zorg dat je klaar bent om aan tafel te gaan van zodra ze uit de oven komen. 

Wat hebben we nodig:

  • 500 gr witte krieltjes, goed gewassen en gehalveerd
  • zout
  • 65 ml zonnebloemolie
  • peper van de molen
  • selderijzout
  • blaadjes van verse rozemarijn, fijngehakt
  • een takje thijm, gerist

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Zet een bakplaat met bakpapier klaar.
  • Kook de krieltjes beetgaar in licht gezouten water.
  • Giet de krieltjes af en laat ze even uitdampen.
  • Meng de olie met peper, selderijzout, rozemarijn, thijm en giet dit over de aardappeltjes.
  • Verdeel de aardappeltjes mooi over de bakplaat en zorg dat ze niet tegen elkaar liggen. 
  • Bak de aardappeltjes 45 min of tot ze mooi goudbruin geroosterd zijn. Draai ze halverwege de baktijd even om.

TIP:

Kies niet de kleinste krieltjes, maar deze die je nog kan halveren, zodat ze op de snijkant mooist kunnen bakken.
Heerlijk bij steak!

Reacties