Opgeklopte Apetina dip

Foto Cathy Van de Moortele

Heb je al eens Apetina kaas gekocht? Ik ben niet zo'n fan van feta kaas, maar de Apetina is zachter van smaak en van gewone melk gemaakt. Vandaag heb ik hem gecombineerd met roomkaas natuur, als dip of broodbeleg.

Wat hebben we nodig:

  • 150 gr Apetina naturel (blok), uitgelekt
  • 130 gr Philadelphia roomkaas natuur
  • olijfolie
  • kruiden naar smaak (geen zout!)

Hoe gaan we te werk:

  • Verkruimel de Apetina in de keukenrobot met het mes.
  • Cutter hem zo glad mogelijk. Dat kan wel even duren.
  • Schraap de randen naar beneden.
  • Voeg de Philadelphia toe en cutter opnieuw tot een homogeen mengsel.
  • Voeg een eetlepel olijfolie toe terwijl de keukenrobot blijft draaien.
  • Schep de dip in een mooi kommetje, maak er wat "grachtjes" in met de achterkant van een lepel en giet er wat extra olijfolie in.
  • Werk af met kruiden. Vandaag heb ik gekozen voor za'atar, maar probeer ook eens citroenzeste en fijngehakte dille bijvoorbeeld. Of beleg de kaas nadien met gefruite kerstomaatjes.

TIP:

Net als fetakaas is de blok Apetina al flink gezouten. Voeg dus geen extra zout meer toe.

Reacties