Spaghetti met mosselen en kokkels

 

Foto Cathy Van de Moortele

Voor het eerst een bestelling geplaats bij Crisp, de versmarkt aan huis. Vanop je luie bank bestellen waar je zin in hebt en het wordt geleverd wanneer het voor jou best uit komt. Ik had gekozen voor een avondlevering en via de trace & track code kon ik mooi volgen wanneer de chauffeur bij mij zou zijn.
Als welkomstgeschenkje kregen we een heerlijk mals appelbrood. De boodschappen zaten netjes gekoeld en/of bevroren, naargelang je bestelling. Ik had oa mosselen en kokkels besteld en ik wist niet meteen wat ik eerst wou eten. Dan eet je ze toch gewoon allebei op dezelfde avond? Nog snel vers pastadeeg gemaakt en ja hoor: het heeft gesmaakt!

Wat hebben we nodig:

  • 2 kg mosselen
  • 500 gr kokkels
  • olijfolie
  • Aleppo peper
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 stelen bleekselderij, schoongemaakt en in fijne brunonise gesneden
  • zout
  • 50 ml witte wijn
  • (verse) spaghetti voor 2 personen
  • platte peterselie, gesnipperd
  • blad van selder, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:

  • Spoel de mosselen en kokkels goed in koud water. Gooi kapotte schelpen onverbiddelijk weg.
  • Laat een flinke scheut olijfolie warm worden in een grote, zware pot (type Le Creuset).
  • Strooi wat Aleppo peper in de warme olie en laat die geurig worden.
  • Fruit de uisnippers en selder zachter in de olie. Kruid met zout.
  • Blus met witte wijn en laat die uitkoken.
  • Voeg de mosselen en kokkels toe en gaar ze onder deksel op hoog vuur.
  • De schelpen zijn klaar wanneer ze allemaal geopend zijn.
  • Haal alle vlees uit de schelpen en hou ook de groentjes bij.
  • Kook de pasta al dente in ruim, gezouten water.
  • Doe wat extra olijfolie in de zware pot en voeg het mossel- en kokkelvlees toe.
  • Doe de al dente pasta erbij en meng de peterselie en het selderblad door de pasta.
  • Voeg ook een pollepel pastakookvocht toe, het zal helpen om de pasta beter te mengen met de schelpjes.

TIP:

Je kan de pasta ook serveren met de complete, gegaarde schelpen, zonder het vlees er uit te halen. Ik vind het wel makkelijker eten als de schelpen niet tussen de pasta zitten.

Reacties