Burrata & gemarineerde tomaatjes

Foto Cathy Van de Moortele

Echt, haal eens burrata in huis en je zal nooit meer mozzarella kopen. Dit edele zusje van de mozzarella is geen rubberen bol maar een heerlijke, zachte kaas met een romig binnenste. Breek hem over een kom warme pasta en roer hem er door voor een instant saus. Maar ook koud is hij superlekker! Wat denk je van deze lunch, zou je daar mee kunnen instemmen?

Wat hebben we nodig:

  • 250 gr kerstomaatjes, gehalveerd
  • 25 ml extra vierge olijfolie + extra
  • 10 ml witte wijnazijn of witte balsamico
  • 1/2 rode ui, gepeld en zeer fijngesnipperd
  • enkele basilicumblaadjes, fijngesnipperd
  • verse bladpeterselie, fijngesnipperd
  • peper van de molen
  • Maldon zoutvlokjes
  • 2 dikke sneden oud brood
  • 1 teen knoflook, gepeld en gehalveerd
  • 1 burrata, uitgelekt op keukenpapier
  • Aleppo peper (pul biber)

Hoe gaan we te werk:

  • Doe de gehalveerde tomaatjes in een kom.
  • Meng de olijfolie met de balsamico, rode ui, verse kruiden, peper en zout en giet deze vinaigrette over de tomaatjes.
  • Laat de tomaatjes minstens 4u marineren in de koelkast (1 dag mag ook).
  • Warm de grill in de oven voor.
  • Besprenkel het brood aan beide zijden met olijfolie en toast het brood aan beide zijden goudbruin onder de grill.
  • Wrijf de toast onmiddellijk in met de knoflook.
  • Leg de burrata in het midden van een kom en schik de tomaatjes er rond.
  • Werk af met Aleppo peper. Breek de burrata open.
  • Schep wat van de burrata en de tomaatjes op je toast en geniet!

TIP:

Kies voor goeie olijfolie en rijpe tomaatjes.


Reacties