Botercakejes met citroen

Foto Cathy Van de Moortele

En dan maak ik - die dol ben op botercakejes - zomaar 12 stuks, wetende dat we maar met 2 in dit huis wonen en wetende wie er meest van zal eten.... Het moet maar zo lekker niet zijn!

Wat hebben we nodig:

  • 4 eieren
  • snuifje zout
  • 150 gr fijne griessuiker + extra voor de afwerking
  • fijne zeste van 1 gewassen citroen
  • 100 gr boter, gesmolten en afgekoeld
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 60 ml volle melk
  • 200 gr patisseriebloem
  • 10 gr bakpoeder

Hoe gaan we te werk:

  • Klop de eieren los met het snuifje zout in de Kenwood, met de draadklopper.
  • Meng de suiker met de citroenzeste en voeg die toe aan de eieren.
  • Voeg de gesmolten boter, olie en melk toe aan het beslag en klop verder.
  • Zeef de bloem met het bakpoeder boven het beslag en klop een laatste keer op.
  • Laat het beslag 30 min rusten.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 220°C en zet 12 muffinvormen klaar.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de vormpjes. Strooi wat extra suiker over elk cakeje.
  • Bak de botercakejes 10 min op 220°C en daarna nog 5 min op 200°C.
  • Laat de cakejes afkoelen op een rooster.

TIP:

De cakejes zijn op hun best de dag zelf. Het is maar een hint...
Ik gebruik mijn Microplane rasp om de zeste van de citroen te halen, zodat die mooi fijn is.

Reacties