Geconfijte knoflook

Foto Cathy Van de Moortele

Geconfijte knoflook op pasta, gesmeerd op zuurdesemtoast, ter afwerking in een heerlijke soep... Het is supermakkelijk om te maken en je zult er dol op zijn! 

Wat hebben we nodig:

  • enkele bollen knoflook
  • goeie olijfolie (geen extra vierge)

Hoe gaan we te werk:

  • Verwijder het buitenste papieren vel van de bollen knoflook en haal de teentjes uit elkaar. Verwijder ook daarvan de papieren velletjes maar laat de tenen heel.
  • Doe de gepelde tenen knoflook in een hoog pannetje en overgiet ze ruim met olijfolie.
  • Verwarm de olijfolie en laat de knoflook garen op medium vuur in zo'n 20 - 30 min of tot ze mooi zacht maar geen pulp zijn.
  • Schep over in een schoon bokaaltje, giet er de olijfolie over en bewaar in de koelkast.

TIP:

Zorg dat je altijd een proper lepeltje gebruikt om de knoflook uit het bokaaltje te scheppen, zodat je hem niet "bevuilt". Zo kan je toch zeker 14 dagen genieten van je geconfijte knoflook.
Extra vierge olijfolie is olijfolie van koude persing. Die gebruik je best voor koude bereidingen, zodat je ten volle kan genieten van deze sublieme olie. Bij het verhitten, verliest extra vierge olie aan kwaliteit en smaak.

Reacties