Beignets van courgette

Foto Cathy Van de Moortele

Hebben jullie courgetten in de moestuin? Ze doen het uitzonderlijk goed dit jaar, wat resulteert in een grote opbrengst. Maar wat doe je met al die courgetten? Je kan ze uiteraard klein snijden en invriezen om er later soep van te maken, maar uiteraard is het ook de bedoeling om er nu van te genieten.
Dit receptje moet je zeker eens maken. Neem jonge exemplaren, die nog niet echt zaadlijsten bevatten. Zorg dat de geraspte courgetten zeer droog zijn voor je ze mengt met de rest van de ingrediƫnten.

Wat hebben we nodig:

  • 500 gr courgette, gewassen en schoongemaakt
  • 2 eieren
  • 1 teen knoflook, gepeld en geperst
  • 3 pijpajuintjes, schoongemaakt en fijngesnipperd
  • peper van de molen
  • zout
  • 20 gr grana Padano (of Parmezaanse kaas of een andere kaas die jij lekker vindt), vers geraspt
  • 60 gr bloem
  • olijfolie
  • Maldon zoutvlokjes
  • bieslook, fijngesnipperd

Hoe gaan we te werk:

  • Rasp de courgette fijn. Ik doe dit in de keukenrobot met de fijne rasp.
  • Doe de geraspte courgette in een keukenhanddoek en wring die uit tot er geen vocht meer uit komt.
  • Dep de courgette nog eens goed droog met een tweede handdoek of draai ze eens in de slazwierder om het laatste vocht er uit te halen.
  • Klop 2 eieren los in een kom.
  • Voeg de knoflook, pijpajuintjes en courgette toe en schep goed om.
  • Kruid met peper en zout.
  • Roer de geraspte kaas en de bloem door de massa.
  • Doe een flinke bodem olijfolie in een warme pan en verwarm die.
  • Met twee lepels schep je 4 hoopjes van het beslag in de olie.
  • Laat ze mooi kleuren en draai ze dan om met een spatel.
  • Laat de beignets even uitlekken op een rooster, bestrooi ze met wat Maldon zoutvlokjes en vers gesnipperde bieslook en dien op.

TIP:

Voeg alleen extra bloem toe als de beignet niet mooi samenblijft en teveel uitspreidt.

Reacties