Gebraden kip in roomsaus

Foto Cathy Van de Moortele

Gisteren had ik een grote hoevekip gebraden in de oven. Met de restanten van de kip, heb ik een nieuw gerecht gemaakt. Verwijder de botjes en het vel van de kip. Zorg dat je ook lekker brood in huis hebt, want je wil deze saus niet verloren laten gaan.

Wat hebben we nodig:

  • gemixte groenten uit de braadslee van het vorig recept Gebraden hoevekip
  • 2 eetlepels zongedroogde-tomatenboter*
  • 50 ml witte wijn
  • 250 ml culinaire room
  • zout
  • Aleppo peper (pul biber)
  • platte peterselie, gesnipperd
  • restanten van gebraden kip, in stukken gesneden
  • 1 eetlepel roze peperbollen

Hoe gaan we te werk:

  • Doe de gemixte groenten in een hapjespan.
  • Voeg de zongedroogde-tomatenboter toe en laat de boter smelten.
  • Roer goed met een garde.
  • Giet de witte wijn erbij en warm goed door.
  • Voeg de room toe en meng met de garde. Warm de saus goed door.
  • Kruid met zout en Aleppo pepper.
  • Strooi flink wat platte peterselie in de saus. Dunne steeltjes hak je ook fijn en doe je bij de saus.
  • Leg de kip in de saus en warm ze mee op.
  • Werk af met gekneusde, roze peperbollen.

TIP:

zongedroogde-tomatenboter: Cutter 50 gr zongedroogde tomaatjes op olie, in de keukenrobot. Voeg 1 koffielepel tomatenpuree toe en cutter opnieuw. Doe er 70 gr boter (op kamertemperatuur) bij en cutter glad. Verfris met wat citroensap. De rest van deze tomatenboter doet het goed tussen aardappelen in de pel of als smeersel op sneetjes getoast ciabatta brood.
Lekker met aardappelkroketjes en een gemengde salade.

Reacties