Roomijs van Oreo's

Foto Cathy Van de Moortele

En nog maar eens een throwback naar mijn au pair jaar in Amerika, waar ik voor het eerst kennis maakte met het Oreo koekje. Ondertussen zijn ze hier ook al enkele jaren te verkrijgen maar nog niet in de mate zoals ze gekend zijn in de US: je kan het zo gek niet bedenken. Er bestaan meer dan 85 smaken Oreo's maar ik hou het toch bij de meest gekende: de twee zwarte ronde koekjes met daartussen een witte vulling. Dat zijn ook de koekjes die ik gebruikt heb in dit roomijs.
Ik heb het roomijs geserveerd met warme chocoladesaus en extra Oreo kruimels. Woohoo!

Wat hebben we nodig:

  • 2 eieren
  • 160 gr fijne griessuiker
  • 240 ml verse melk van de boer (of volle melk), ijskoud
  • 440 ml slagroom, ijskoud
  • 1 koffielepel vanillepasta
  • 100 gr Oreo's, in stukjes gebroken (grotere en kleinere)

Hoe gaan we te werk:

  • Zet de ijsmachine alvast aan het werk, zodat ze al goed koud is eer je het beslag er in giet.
  • Klop de eieren los met de suiker. Doe dit met een garde tot de suiker helemaal opgelost is.
  • Voeg de melk en de slagroom toe en roer goed tot een homogeen mengsel.
  • Roer de vanillepasta door het beslag.
  • Giet de bereiding in de ijsmachine en laat ze haar werk doen.
  • Na 10 min voeg je de gebroken Oreo's toe, zodat ze goed kunnen mengen met het roomijs.
  • Serveer het roomijs meteen als soft serve of bewaar het in de vriezer, zodat je het kan scheppen als bollen.

TIP:

Smelt wat Callebaut fondant chocolade en roer goed om. Schep twee bollen Oreo roomijs op een ijshoorntje en doop de bovenste bol in de gesmolten chocolade. Strooi er meteen wat Oreo kruimels over.
Vanillepasta (of vanilleboonpasta) is bijzonder smaakvol en bestaat uit vanille extract en extra merg uit de vanillestok.

Reacties