Spaghetti met kerstomaat en kaas

Foto Cathy Van de Moortele

Hoe makkelijk kan een gerecht zijn? Je hebt er niet veel ingrediƫnten voor nodig (Parmezaanse kaas en pecorino liggen hier standaard in de koelkast) en je kan snel aan tafel. Wie wil dat nu niet?
Ik had daags voordien al pasta gemaakt en die had een nachtje gedroogd op mijn pastadroogrek. Dat maakt het nog makkelijker om mijn lunch samen te stellen wanneer ik thuis kom van mijn werk. Je kan deze saus ook prima serveren met penne of paccheri.

Wat hebben we nodig:

  • 35 ml olijfolie
  • 1 teen knoflook, gepeld
  • 250 gr kerstomaatjes, gehalveerd
  • snuifje zout
  • spaghetti voor 1 persoon
  • enkele blaadjes basilicum
  • 15 gr Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • 15 gr pecorino kaas, vers geraspt
  • enkele chilivlokjes
  • extra basilicumblaadjes

Hoe gaan we te werk:

  • Laat de olijfolie warm worden in een diepe hapjespan.
  • Leg de knoflook in de olie en laat hem warm worden zonder te kleuren.
  • Voeg de gehalveerde tomaatjes toe aan de pan en laat ze zacht worden.
  • Kruid met zout.
  • Ondertussen zet je een pot met ruim, gezouten water op het fornuis. Breng het water aan de kook en kook de pasta al dente.
  • Scheur enkele basilicumblaadjes en voeg ze toe aan de saus.
  • Schep de al dente pasta in de saus en voeg ook enkele pollepels pastakookvocht toe aan de pan. Dit zetmeelrijke vocht zal ervoor zorgen dat je saus indikt en dat ze mooi glanst en het zal het ook makkelijker maken om de saus aan de pasta te laten kleven.
  • Strooi de 2 soorten kaas over de pasta en schep om.
  • Kruid met chilivlokjes. 
  • Strooi nog wat extra basilicum over de pasta en serveer in een diepe kom.

TIP:


Reacties