Griekse citroenaardappeltjes in de oven

Foto Cathy Van de Moortele

Potato wedges, je kent ze wel, die knapperige aardappelpartjes die je doen wegdromen naar warme oorden. Wat denk je er van, om ze klaar te maken met citroensap en kippenbouillon? Dat dus!
Je kan ervoor opteren om de aardappelen te schillen, maar als je ze zeer goed schrobt, dan hoeft dat helemaal niet. Ik prefereer ze zelfs met de schil.

Wat hebben we nodig:

  • 600 gr aardappelen, zeer goed gewassen
  • 185 ml (verse) kippenbouillon, warm
  • 60 ml olijfolie
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • enkele chilivlokjes als er wat pit in mag (ik heb Aleppo peper gebruikt)
  • zout

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 200°C en zet een ovenschaal klaar.
  • Snij de aardappelen horizontaal door en snij elke helft in 3 parten.
  • Doe de aardappelpartjes in de ovenschaal en giet de bouillon, olijfolie en het citroensap erbij.
  • Strooi de oregano, chili en het zout over de aardappeltjes en hussel alles door elkaar.
  • Zet de aardappelen 20 min in de oven.
  • Schep alles om en zet ze 25 min in de oven. Laat ook een bakplaat meewarmen in de oven.
  • Schep de aardappelpartjes uit het vocht op de bakplaat.
  • Besprenkel de aardappeltjes met olie en zet ze nog eens 25 min in de oven.
  • De sappen die je nog overhebt in de ovenschaal, kook je in op het vuur, zodat het vocht verdampt en je een lekker citroensausje over hebt.
  • Besprenkel de aardappeltjes na het bakken, met deze citroensaus.

TIP:

Serveer met extra partjes citroen.

Reacties